Selidbe cena

Kada pozovete za informacije prilikom razgovora sa agencijom za selidbe cena se određuje na osnovu vašeg opisa stanja za selidbu i to zavisi od količine stvari, lokacije na koju se voze, spratnosti objekata i slično. Kako živimo u vremenu gde sve informacije dobijamo u datom trenutku, očekivano je da postoji nekakav online kalkulator.

Međutim kada su upitanju selidbe i cene to ne ide baš tako jednostavno. Razlog za to je što u kalkulaciju cene ulazi dosta različitih faktora koji su promenljivi i jedinstveni za svaku selidbu. Prema tome teško je dati jasno definisani kalkulator koji bi obračunao cene selidbe prema unetim podacima. U nastavku teksta potrudili smo se da vam što bliže predstavimo detalje kojima se određuje cena selidbe, ali je za tačnu procenu ipak najbolje pozvati i dogovoriti se sa ljudima iza kojih je dugogodišnje iskustvo u ovom poslu. 

Selidbe cena i faktori koji je odredjuju ili utiču na formiranje

Većina naših klijenata bi najviše volelo da unese upit “selidbe cena” i da kao rezultat dobije kompletnu specifikaciju. Ali kao što smo već spomenuli, ljudski faktor je u ovom slučaju neizostavan.

Kada uzmete u obzir formiranje cene selidbe, morate znati da se ona ne može proizvoljno odrediti, već svaka selidba iziskuje jedinstven pristup. Faktore koji formiraju cene selidbe možemo podeliti u dve grupe i to tako sto prva grupa faktora direktno određuje cenu, dok druga grupa faktora tu istu već formiranu cenu može dodatno da poveća ili smanji. Ovakva podela osmišljana je kako bi naši klijenti imali uvid i što bolje razumevanje samog formiranja cene.

Faktori koji direktno određuju cenu selidbe

Lokacija i razdaljina

Kao što verovatno i sami znate razdaljina od tačke A do tačke B ima itekako važan uticaj na cenu selidbe. Prema tom principu selidbe i delimo u jednu od glavnih podela i to:

Selidbe Beograd
Međugradske selidbe
Selidbe u inostranstvo

Pored ove osnovne lokacijske podele za sve tri kategorije se u odnosu na konačan broj kilometara, uzimajući u obzir i ostale faktore, precizno odredjuje konačna cena.

Količina stvari

Količina stvari je takođe još jedan od dobro poznatih faktora koji opet pravi još jednu grubu podelu selidbi na kombi selidbe i selidbe kamionom. Mada ovo nije strogo definisano pa je negde gde zaista ima velika količina stvari, zbog nemogućnosti prilaza kammionom, selidba moguća jedino kombi vozilima.

Spratnost zgrada i liftovi

Jasno je kako spratnost utiče na formiranje cene selidbe, ali ukoliko postoji lift to i ne mora biti drastična razlika. Naravno dodatan uticaj ima i veličina lifta, odnosno mogućnost same upotrebe za gabaritne stvari.

Broj radnika

Broj radnika je faktor koji ima povezanosti sa svim prethodno navedenim faktorima ali i sami možete pretpostaviti da ukoliko je veća količina stvari, samim tim potreban je i veći broj radnika.

Faktori koji utiču na konačno formiranje cene selidbe

Dimenzije i težina tereta

Konačnu cenu mogu dodatno promeniti i ovi faktori i to na način da manja selidba može biti skuplja ako ima više gabaritnih ili teških stvari od neke koja količinski ima više manjih stvari. Dodatan uticaj imaju i stvari poput TA peći klavira i sefova jer iziskuju veći broj ljudi.

Da li je potrebna usluga montaže i demontaže nameštaja

Montaža i demontaža stvari je u nekim situacijama neophodna zbog nemogućnosti prolaska stvari kroz vrata ili stepenište. Ponekad se klijenti odluče da oni samostalno obave ovaj deo posla i time uštede na selidbi. Ali u svakom slučaju naši radnici će takav posao obaviti bez ikakvih problema.

Da li je potrebna usluga pakovanja

Takođe i sa pakovanjem je slična stvar taj posao možete obavitii samostalno ili prepustiti nama, kod nas imate neophodan materijal za kvalitetno pakovanje, a samim tim i siguran transport vaših stvari.

Zaštita nameštaja

Prilikom selidbe i pakovanja stvari postoji i ova pocija dodatne zaštite nameštaja, ovo je posebno važno ukoliko je u pitanju stilski nameštaj velike vrednosti.

Konfiguracija prostorija i samih stambenih objekata

Ovaj faktor se odnosi iključivo na mogućnost što lakšeg prolaska stvari kroz otvore kako u prvom tako i u drugom objektu. Nema direktan uticaj na cenu ali indirektno ima uticaj i to tako što produžava vreme neophodno za selidbu.

Postojanje ili ne postojanje parking zone na obe destinacije

Verovatno ste svesni koliko parking mesto olakšava ceo proces preseljenja stvari, naročito u gradkim gužvama.

Udaljenost ulaza zgrade od parking prostora

Ovaj faktor je ujedno povezan sa prethodnim jer mogućnost prilaska zgradi vozilom za selidbu rešava veliki deo posla.

 

Važnost procene kada je cena selidbe u pitanju

Politika naše firme je da sve bude transparentno, a naročito cena selidbe. Pri naručivanju besplatne procene troškova vašeg preseljenja, od naših iskusnih radnika, dobićete što je preciznije moguće iznos uz objašnjenje i obrazloženje elemenata koji su učestvovali u njegovom sastavljanju.

Takođe u slučaju da se dogodi oštećenje nameštaja ili drugih stvari prilikom selidbe, a uzrokovali su ga naši radnici, visina procenjene štete će biti nadoknađena sa naše strane.

U nekim situacijama može doći do neslaganja proračuna preseljenja sa konačnom cenom. Ovo neslaganje može da prouzokuju neplanirane situacije kao što su kvarovi liftova, neplanirani loši vremenski uslovi, neplanirana gužva u saobraćaju, koji kako otežavaju tako i produžavaju obavljanje selidbe.

 

Za besplatnu procenu vašeg preseljenja kontaktirajte nas