Montaža i demontaža nameštaja

Kako je montaža i demontaža nameštaja jedan od veoma važnih faktora uspešne selidbe. Jasno je da tako zahtevan zadatak moramo poveriti izuzetno veštim radnicima koji se sa takvom vrstom posla susreću svakodnevno. Od izuzetnog značaja je da na prvom mestu uvek bude sigurnost nameštaja. Kada u selidbu uđemo sa tim ciljem, uspeh na kraju obavljenog posla je neizostavan.

Da bi se izbegle situacije kao što su: oštećenja, gubitak komadnih delova, gubitak sitnih delova. Kao što su matice, tiplovi, šrafovi bez kojih je ponovna montaža gotovo nemoguća ili u najboljem slučaju znatno otežavajuća. Najbolje je da ukoliko već nemate iskustvo sa ovakvim aktivnostim, ipak posao montaže i demontaže nameštaja prepustite profesionalcima.

Dugogodišnje iskustvo u ovom poslu, naročito ukoliko je u pitanju selidba u Beogradu, govori da više od dve trećine prevoza nameštaja završi upravo na gore pomenuti način. Odabir i kupovina nameštaja je jedna od aktivnosti koja se radi jednom ili par puta u životu. Kada dođe vreme selidbe veoma je važno da nameštaj ostane upotrebljiv i posle obavljenog transporta i ponovne montaže.

Kada je montaža i demontaža nameštaja neophodna

Uobičajena situacija, kada su u pitanju selidbe kompletnog nameštaja iz stana ili kuće. Je da je za takvu selidbu montaža i demontaža neophodna. Takvom pristupu selidbe doprinose situacije kada se planiraju transportovati kuhinjski delovi, francuski ležajevi, ugaone garniture ili veliki ormari. Međutim postoje situacije i kada je potrebna samo montaža nameštaja. U narednom delu teksta pogledajte detaljno objašnjenu i jednu i drugu stranu posla. I uverite se da se na agenciju Selidbe i prevoz Kum možete osloniti u potpunosti. Bez obzira kakav izazov stajao pred nama.

Potrebna vam je montaža i demontaža nameštaja

Kao što smo već napomenuli u prethodnom delu teksta. Ovde ćemo se pozabaviti detaljnije sa situacijm kada vam je potrebna montaža i demontaža. U tim situacijama uglavnom je neophodna takva procedura selidbe. Što može biti izazvano niozom otežavajućih faktora koji se odnose na mogućnost transporta nameštaja iz objekta. Bilo da je upitanju veličina nameštaja ili skučenost prostora u objektu.
Prilikom selidbe iz zgrade ili kuće sa uskim hodnicima ili nedostatkom teretnog lifta, gotovo je nemoguće izvršiti iznošenje ili unošenje nameštaja u sklopljenom ili komadnom stanju, a da pri tome ne dođe do oštećenja.

Delovi nameštaja koji se najčešće montiraju i demontiraju:

  • kuhinjski delovi: ormarski delovi, sudopere, aspiratori, viseće police i ormari,
  • američki plakari, garderoberi, regali,
  • rezličite vrste kreveta: bračni, na sprat, ugaone garniture, dvosedi, trosedi, kaučevi, fotelje,
  • različite vrste stolova: trpezarijski, radni, dečiji školski,
  • kancelarijski nameštaj: kompijuterski stolovi, radni stolovi, konferencijski stolovi, kancelarijske police,
  • nameštaj za kupatila: viseće police i ormari za peškire.

U slučaju kada je neki od prethodno nabrojanih elementa nameštaja planiran za selidbu i prevoz. Možemo slobodno zaključiti da je montaža i demontaža nemštaja preko potrebna, čak sta više i neophodna.

Potrebna vam je samo montaža

Ovo je opcija koja je uobičajena kada prilikom useljenja u novi stan ujedno poručite i nov nameštaj. Tada vam je potebna samo montaža i uglavnom prevoz kupljenih stvari.
Dakle poručili ste nameštaj koji se po vašim nacrtima pravi u stolarskim radionicama. Ili ste kupili nov nameštaj u nekom od mnogobrojnih salona nameštaja. Međutim niste ugovorili prevoz i montažu iz raznih razloga. Kao što su, radionica ili salon nema u ponudi sopstveni prevoz. Ili salon ne može da vam obezbedi prevoz u vremenskom roku koji vama odgovara. U takvim situacijama prava je prilika da kontaktirate tim Selidbe i prevoz Kum. Koji će vaš nameštaj potpuno sigurno transportovati i krajnje profesionalno izvršiti kompletnu montažu nameštaja za vas.

Dogovor oko montaže i demontaže nameštaja

Kako bi selidba protekla najbrže i što je moguće lakše, nepohodno je dobro isplanirati i proceniti predstojeći posao:

  • besplatan izlazak na teren naših stručnih lica koji bi videli konfiguraciju putanje kojom treba selidba da se obavi, ovde se misli na raspored vrata u stanovim ili kućama iz koje se nameštaj iznosi i unosi
  • snimanje rasporeda hodnika i manevarske mogućnosti koje dozvoljavaju neometan unos i iznos nameštaja, kako u zgradi ili kući iz koje se iseljavate, tako i u zgradi ili kući u koju se useljavate
  • da li postoje teretni liftovi u zgradama, ako ne koliki su gabariti i nosivosti običnih liftova
  • da li se selidba vrši kombi ili kamionskim prevozom

Na osnovu gore navedenih parametara oderđuje se cena usluge demontaže i montaže nameštaja koji treba da se preseli

 

montaza i demontaza namestaja

Montaža i demontaža nameštaja u slučaju neželjenih situacija

Posebne situacije

Događa se da je nije moguće nameštaj demontirati. Zbog čega su potrebne druge metode iznošenja ili unošenja nameštaja alternativnim metodama kao što su prozori ili terase. Za ovakve ili specifične zahteve uvek izlazimo u susret, sve što je potrebno je da nas pozovete. Naš tim vam je dostupan 00-24h.

Napomena i garancija prilikom montaže i demontaže

Ukoliko je nameštaj koji je namenjen za selidbu lošeg kvaliteta. Prethodno demontiran i montiran na način da je izazvalo oštećenja ili je nameštaj jednostavno dotrajao. Nemoguće je dati garanciju da će ponovna demontaža i montaža biti odrađena na način da nameštaj bude upotrebljiv.
Za razliku od prethodnog primera. U situacijama kada je nameštaj u adekvatnom stanju i postoje svi potrebni uslovi za neometanu montažu i demontažu. Dajemo garanciju na rad naših radnika i nadoknađujemo eventualnu nanetu štetu kako nalaže zakon Republike Srbije u službenom glasniku.