Jeftine selidbe Beograd

Selidba može biti uzbudljiva, posebno ukoliko se selite radi novog posla, novog prostora za rastuću porodicu ili početka avanture u novom mestu. A tu smo i da vam damo par saveta za jeftine selidbe u Beogradu.

Početno uzbuđenje može brzo da splasne razmišljanjima o novčanim izdacima. Srećom, selidba sa ograničenim budžetom itekako je moguća uz malo planiranja, čak se može i uštedeti. Potrebno je samo da sledite sledeće korisne savete za izradu plana jeftine selidbe koji ćete prilagoditi vašem budžetu.

Da li su jeftine selidbe u Beogradu zaista moguće?

U nastavku teksta pročitaćete trikove koji govore da je to zaista moguće. Selidba sa ograničenim budžetom nikada nije laka, ali je svakako bolja opcija nego ideja da trošite novac koji ne posedujete. Obratite pažnju na sva uputstva koja vam dajemo i fraza jeftine selidbe Beograd, koliko god nestvarno zvučala, će zaista imati smisla.

1. Napravite procenu troškova jeftine selidbe

Pre nego što započnete pripreme za selidbu i počnete sa izvršavanjem zadataka iz vašeg plana selidbe. Jedna od stvari koju treba da znate jeste koliko će vas selidba koštati i sa kojim budžetom raspolažete. Nikad ne možete znati tačnu konačnu sumu unapred, ali možete raditi na tome da dobijete približnu procenu troškova preseljenja. Imajte na umu da neki od ovih troškova nisu toliko očigledni. Biće potrebno malo istraživanja sa vaše strane kako biste uvideli šta možete očekivati i pripremiti se na vreme.

Ali krenimo redom: da biste napravili najbolji budžet za selidbu predlažemo da vodite tabele o svojim finansijama koja će sadržati sve najbitnije stavke. To mogu biti ponude agencije za selidbu i prevoz do troškova materijala za pakovanje. Pokušajte da dobijete što više informacija jer će vam ovo pomoći da na najbolji način rasporedite vaš budžet.

2. Uporedite procenu troškova agencija za selidbe i prevoz i pronađite one koje nude jeftine selidbe

jeftine selidbe Beograd

Pažljivo uporedite i analizirajte procene agencija za selidbu i prevoz kako biste odabrali najbolju ponudu, jer različite firme imaju različite načine obračuna troškova preseljenja. Imajte na umu da najbolja ponuda ne mora nužno značiti i najnižu cenu, jer u kalkulaciju cene ulaze različiti faktori. Zato je isplativije odabrati agenciju za selidbe i prevoz koja nudi najkompletniju ponudu i ima najviše iskustva. Dok pažljivo upoređujete procene, obratite pažnju na dodatne usluge, kao što su: pakovanje, materijali koji se koriste, raspakivanje, demontaža i ponovna montaža nameštaja, privremeno skladištenje itd.

Budite oprezni: ako vam se dogodi da dobijete ponudu koja izgleda previše dobra da bi bila istinita pokušajte sami da shvatite zašto je procena toliko niža od konkurencije, ili se obratite kompaniji i zahtevajte dodatna objašnjenja. Uštedeti možete i u novcu i vremenu.

Raspitajte se o sledećim parametrima:

 1. razdaljina od tačke A do tačke B, obračun kilometraže
 2. da li se selidba vrši u centru Beograda, prigradskim naseljima, da li je međugradska selidba ili selidba u inostranstvo
 3. količina stvari koje se prevoze
 4. dimenzije i težina tereta
 5. da li postoje teške komadne stvari kao što su: TA peći, klavir, sef, …
 6. da li je potrebna usluga montaže i demontaže nameštaja
 7. da li je potrebna usluga pakovanja
 8. da li je potrebno posebno zaštiti nameštaj, ovo je posebno važno ukoliko je u pitanju stilski nameštaj velike vrednosti
 9. spratnost zgrada
 10. postojanje lifta u zgradama, mali, srednji, teretni ili je objekat bez lifta
 11. konfiguracija prostorija i samih stambenih objekata
 12. vrsta vozila: kombi ili kamionski prevoz
 13. broj radnika koji je potreban da bi se selidba obavila što kvalitetnije i brže
 14. postojanje ili ne postojanje parking zone na obe destinacije
 15. udaljenost ulaza zgrade od parking prostora
 16. vreme potrebno za utovar i istovar nameštaja

Tek kada imate pred sobom ove detaljne procene možete odabrati najbolju ponudu i rezervisati svoj termin selidbe. 

3. Budite mudri prilikom izbora datuma selidbe

Sledeći način kako možete doći do jeftine selidbe u Beogradu jeste pametnim odabirom datuma selidbe. Naime, period od maja do septembra je vreme kada se odvija gotovo 70% svih selidbi, pa je samim tim i potražnja za agencijama za selidbu najveća. Ukoliko ste u mogućnosti da budete fleksibilni sa terminom preseljenja, dokazana tehnika uštede troškova je rezervisati svoj termin van sezone i tako iskoristiti niže cene u odnosu na one u sezoni. Takođe zapamtite da su vikendi, za razliku od radnih dana, obično skuplji i popunjeniji periodi, kao i prvi i poslednji dani svakog meseca.

Dakle, uzmite u obzir sve gore navedene informacije i rezervišite svoj termin što ranije.

4. Uzmite samo ono što vam je potrebno 

Odlučite šta vam je neophodno, a bez čega možete. Napravite kompletan popis onoga što posedujete. Pregledajte svaki predmet domaćinstva i utvrdite da li ćete ga premestiti ili ostaviti. Naime, premeštanje svih stvari iz jedne kuće u drugu zaista može opteretiti vaš budžet. Zašto? Kao što možete videti iz procena koje ste dobili od agencije za selidbu i prevoz, konačna cena preseljenja će se bazirati prevashodno na dva glavna faktora: ukupnoj težini i količini stvari koje prenosite i udaljenosti do vašeg novog doma.

S obzirom da je ova poslednja vrednost konstantna i ne može se menjati, težina predmeta za prevoz i ukupni trošak može se umanjiti redukovanjem njihove količine.

5. Pretvorite neželjene stvari u novac

Vratite se predmetima za koje ste odlučili da nećete preneti u svoj novi dom i procenite njihovo trenutno stanje. Izdvojite one koji nisu oštećeni i još uvek izgledaju kao da imaju dobru tržišnu vrednost, a zatim ih pripremite za prodaju (temeljno čišćenje, manje popravke itd.). Razmislite o tome da za svaki predmet odredite realnu cenu tako što ćete istražiti identične ponude na oglasima. Takođe, smislite plan za oglašavanje i razmislite o različitim metodama marketinga prodaje, recimo putem društvenih mreža, lokalnih novina ili natpisa i plakata širom kraja u kome živite.

Kada dođe momenat prodaje budite ljubazni, ali i spremni za ozbiljne pregovore o ceni. Na naizgled malim iznosima, kada podvučete crtu možete dosta uštedeti.

6. Ne trošite bogatstvo na materijal za pakovanje

Iznenadićete se ako mislite da materijal za pakovanje nije trošak vredan pomena. Ubrzo ćete videti da će upravo materijal za pakovanje postati veoma bitna stavka u vašem budžetu.

Ne treba ni pominjati da je jedan od jednostavnih načina kako uštedeti, taj da dobijete što više kutija za pakovanje besplatno. Možete pitati svoje prijatelje da li poseduju kutije ili kofere koje možete da pozajmite ili posetite lokalne prodavnice i pitajte da li možete da iskoristite kutije koje njima nisu potrebne.

Budite oprezni: besplatna nabavka materijala za pakovanje odlična je za selidbu sa malim budžetom, ali izbegavajte upotrebu vidljivo nekvalitetnih kutija ili kontejnera, jer se mogu oštetiti pod težinom vaših predmeta i na taj način celu ideju o tome kako uštedeti učiniti kontraproduktivnom.

Dored gore navedenih budžetskih saveta, moraćete da budete snalažljivi i iskoristite svaku priliku koja se pojavi da još više snizite troškove preseljenja. I ne oklevajte da se kod kompanije koja se bavi selidbama raspitate o trenutnim popustima, promocijama kao i odloženom plaćanju.